1 Mart 2012 Perşembe

GEÇMİŞİN ASALETİ İLE BİLGİ’Lİ GENÇ KUŞAĞIN HAYAL GÜCÜ BİR ARADA SERGİLENECEK…

Belkıs sevengil'in  Cumhuriyetin ilk yıllarında  Anadolu'nun farklı yörelerinden  derlediği kıyafetlerle İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrencilerinin bu koleksiyondan  esinlenerek  günümüz modasına göre uyarladığı  kıyafetler, 6 Mart Salı günü  Türk ve islam eserleri  Müzesinde Sergilenecek. 
Yüz yıllık geçmişi ile her bir parçada yaşanmışlıkların izini barındıran ve Türk kadınının şıklığını gözler önüne seren el dikişli, nakışlı, ipek, atlas parçalardan oluşan kıyafet sergisi, 6 Mart Salı günü Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde
açılacak.

Reklamcı Nesteren Davutoğlu, anneannesi Belkıs Sevengil’in Anadolu’nun farklı yörelerinde yer alan Kız Meslek Liseleri’nde eğitim verdiği dönemde derlediği kıyafet koleksiyonunu sandıktan çıkardı. Davutoğlu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü ile birlikte alanında bir ilk olan uygulamalı laboratuvar çalışmasını hayata geçirdi.

Belkıs Sevengil’in değerli koleksiyonu, BİLGİ öğrencilerine ilham verdi.İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, Belkıs Sevengil’in derlediği kıyafet koleksiyonundan esinlenerek onları günümüz modasına uygun olarak yeniden tasarladı. Geçmişin göz nuru, el emeği giysileri, önlükleri, bebek zıbınları ve lizözleri günümüzün modernist yaklaşımıyla öğrenciler tarafından bir araya getirildi.

Sosyal yaşamın her döneminde toplumların estetik duygusuna yön veren önemli bir olgu olan moda, bu projede geçmişle bugünü bağlayan bir köprü oldu.  Öğrencilerine yaratıcılıklarını sınayacakları önemli bir deneyim yaşatmayı hedefleyen BİLGİ Moda, eski ve yeniyi buluşturdu.

Bir eğitim misyoneri olan Belkıs Sevengil’in Cumhuriyetin ilk yıllarında Anadolu’nun farklı yörelerinde Kız Meslek Liselerinde eğitim verdiği yıllardan derlediği giysi koleksiyonu ile BİLGİ öğrencilerinin çağdaş yorumlarıyla bugüne taşıdığı işlerden oluşan kıyafet sergisi, 6 -18 Mart 2012 tarihleri arasında, Türk ve İslam Eserleri Müzesi sergi salonunda izleyicilerle buluşacak.

Sergi AçılışıYer: Türk ve İslam Eserleri Müzesi
Tarih: 6 Mart 2012
Saat: 18.00

Belkıs SevengilCumhuriyetin ilk yıllarında yeni bir ülkenin yapılanması sürecinde, kadınların da üretime katılması için kendini seferber etmiş bir öğretmen. Anadolu’nun farklı yörelerinde Kız Meslek Liselerinde dikiş, nakış dersleri öğretti ve Milli Eğitim Bakanlığının ilk kadın müfettişlerinden biri oldu.






Hiç yorum yok:

İlgini Çekebilecek diğer yazım

EVİNİZE HOŞGELDİNİZ! | Corona virüsü

Hepimizi korkutan corona virüsü sebebiyle evlerimize kapandık. Bazılarımız eve kapanma konusunu çok abartıyor. Hiç evimizi görmemi...

İlgini çekebilecek yazılarım