3 Mart 2014 Pazartesi

İŞ TECRÜBESİ OLMAYAN GİREMEZ!

 


     Anlamakta zorlandığım bir konudur...
Ne okursan oku, nerden mezun olursan ol iş tecrüben yoksa kapıların açılma olasılığı  düşük belki de hiç yok.
Merak ediyorum tecrübeli eleman arıyoruz diyen işverenler iş hayatına nerden ne şekilde başladı?

  Sen iş vermezsen diğerleri iş vermezse nasıl tecrübe kazanacak insanlar???
İşverenlerin tecrübeli çalışan aramalarının asıl nedeni tembellik.! Birine işi öğretmek zor geliyor. Bu düşünceye sahip işverenler ileride yaptıklarıyla gurur duymanın hayalini kuruyorlar ama boş hayaller kurduklarını söylemek isterim. Bir takım eksiklikler hissedecekler ama o eksikliğin  nerden kaynaklandığını anlayamayacaklar.

İş yerini büyütmek, para kazanmak, tercih edilmek elbette mutluluk verici ama sen birilerinin elinden tutup işi öğretip sektöre kazandırmazsan nasıl gurur duyabilirsin ki yaptıklarınla !? Sadece mutlu olursun onunda senden başkasına faydası dokunmaz.

Ve sadece iş tecrübesi olanlarla çalışmayı tercih etmek işinize olan saygısızlığın göstergesidir. İşini yeterince seversen emeğini hiçbir şekilde esirgemezsin. İşini sevmek demek gece gündüz çalışmak demek değildir. Kapına gelenleri geri çevirmek yerine bilgini, tecrübeni onlarla paylaşmak, aşılamak ve hangi sektörde çalışıyorsan o sektörün daha da gelişmesi ve büyümesi için genç beyinlere yer vermektir.

Etrafınıza baktığınızda işi sizden öğrenerek başarılara imza atan insanları görmek tarifsiz bir duygu olmalı. Bu duygunun tadına bakmaktan çekinmeyin ve gençlere kapılarınızı açın. Bu sizin için kayıp olmaz aksine maddi manevi büyük kazançlarınız olur.

Bencillikten ve tembellikten sıyrılmanızı umuyorum..




...........................................................

İlgini Çekebilecek diğer yazım

EVİNİZE HOŞGELDİNİZ! | Corona virüsü

Hepimizi korkutan corona virüsü sebebiyle evlerimize kapandık. Bazılarımız eve kapanma konusunu çok abartıyor. Hiç evimizi görmemi...

İlgini çekebilecek yazılarım